28.1.12

Promjene Googleovih Pravila o privatnosti i Uvjeta pružanja usluge

Prikazuje li se ova poruka e-pošte ispravno?
Pogledajte u svom pregledniku.

Dragi korisniče Googleovih usluga,

rješavamo se 60-ak različitih pravila o privatnosti na cijelom Googleu i zamjenjujemo ih jednima znatno kraćima i jednostavnijima za čitanje. Naša nova pravila pokrivaju više proizvoda i značajki te odražavaju našu želju da stvorimo doživljaj prekrasne jednostavnosti i intuitivnosti na cijelom Googleu.

Mislimo da je to važno stoga posvetite nekoliko minuta čitanju ažuriranih Pravila o privatnosti i Uvjeta pružanja usluge na http://www.google.com/policies. Te promjene stupaju na snagu 1. ožujka 2012.


Jedinstvena pravila, jedinstven doživljaj Googlea
Jednostavan rad na svim proizvodima Skrojeni po vašoj mjeri Jednostavno dijeljenje i suradnja
Jednostavan rad na svim proizvodima

Naša nova pravila odražavaju našu želju da stvorimo doživljaj jednostavnosti proizvoda koji rade ono što vam je potrebno, onda kada to želite. Svejedno radi li se o čitanju e-pošte koja vas podsjeća da dogovorite obiteljsko okupljanje ili pronalaženju omiljenog videozapisa koji želite dijeliti, želimo vam omogućiti da se s lakoćom krećete proizvodima Gmail, Kalendar, Pretraživanje, YouTube ili koji god vam je u životu potreban.

Skrojeni po vašoj mjeri

Ako ste prijavljeni na Google, možemo raditi stvari poput davanja prijedloga upita za pretraživanje ili prilagoditi vaše rezultate pretraživanja na temelju interesa koje ste izrazili na uslugama Google+, Gmail i YouTube. Bolje ćemo razumjeti koje značenje pojma Pink ili Jaguar tražite i rezultate ćemo vam dostaviti brže.

Jednostavno dijeljenje i suradnja

Kada objavite post ili izradite dokument na mreži, često želite da ih drugi mogu vidjeti i surađivati na njima. Pamćenjem kontaktnih informacija osoba s kojima želite dijeliti, olakšavamo vam dijeljenje u svakom Googleovom proizvodu ili usluzi uz minimalan broj klikova i pogrešaka.


Zaštita vaše privatnosti nije se promijenila

Naš je cilj pružiti vam što je moguće više transparentnosti i izbora putem proizvoda poput Google Nadzorne ploče i Upravitelja postavki oglasa zajedno s ostalim alatima. Naša načela privatnosti ostala su neizmijenjena. Također, nikad nećemo prodavati vaše osobne podatke niti ih dijeliti bez vašeg dopuštenja (osim u rijetkim slučajevima kao što su valjani pravni zahtjevi).

Imate pitanja?
Mi imamo odgovore.

Posjetite lokaciju s čestim pitanjima na http://www.google.com/policies/faq da biste saznali više o promjenama. (Palo nam je na pamet da bi naši korisnici mogli imati pitanje ili dvadeset i dva.)


Obavijest o promjenama

Dana 1. ožujka 2012. na snagu stupaju nova Pravila o privatnosti i Uvjeti pružanja usluge. Ako nakon nastupa promjene odlučite i dalje upotrebljavati Google, to ćete raditi u skladu s novim Pravilima o privatnosti i Uvjetima pružanja usluge.

Ne odgovarajte na ovu poruku e-pošte. Pošta poslana na ovu adresu neće dobiti odgovor. Nikad ne unosite zaporku svog Google računa nakon što kliknete vezu u poruci e-pošte ili chatu s nepouzdane web-lokacije. Umjesto toga, idite izravno na web-lokaciju, na primjer, mail.google.com ili www.google.com/accounts. Google vam nikad neće poslati poruku e-pošte u kojoj bi tražio zaporku ili druge osjetljive podatke.