6.12.20

Važne promjene pravila o pohrani na Google računu

                                                                                                                                                                                              
Nova pravila o neaktivnosti i prekoračenoj kvoti pohrane
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Pozdrav korisniče/ceGoogle,
želimo vas obavijestiti da smo nedavno objavili nova pravila o pohrani za Google račune koji koriste Gmail, Google Drive (uključujući Google Dokumente, Tablice, Prezentacije, Crteže, Obrasce i Jamboard datoteke) i/ili Google Photos kojima smo se uskladili s praksama u branši. Prethodno ste koristili jedan ili više tih proizvoda putem pohrane na svojem Google računu, stoga vas želimo obavijestiti o novim pravilima na vrijeme prije nego što stupe na snagu 1. lipnja 2021.. U nastavku je sažetak novih pravila. Pogledajte naš članak centra za pomoć za potpuni popis promjena.
Sažetak novih pravila (stupaju na snagu 1. lipnja 2021.):
Ako ste neaktivni tijekom 2 godine (24 mjeseca) na proizvodima Gmail, Drive ili Fotografijama, možda ćemo izbrisati sadržaj proizvoda koje niste koristili. Na Google One članove koji su unutar svoje kvote za pohranu i dobre reputacije neće utjecati ta nova pravila o neaktivnosti.
Ako ste prekoračili ograničenje pohrane tijekom 2 godine, možda ćemo obrisati vaš sadržaj na proizvodima Gmail, Drive i Fotografijama.
Što to znači za vas:
te promjene neće utjecati na vas osim ako ste bili neaktivni ili ste u prekoračenju ograničenja pohrane tijekom 2 godine. Pravilo stupa na snagu 1. lipnja 2021., i najraniji datum primjene bit će 1. lipnja 2023.
Nakon 1. lipnja 2021., ako niste aktivni ili ste prekoračili ograničenje pohrane, poslat ćemo vam podsjetnike i obavijesti e-poštom unaprijed i prije brisanja bilo kakvog sadržaja.
Moći ćete se prijaviti čak i ako ste neaktivni ili ste prekoračili ograničenje pohrane za jednu ili više tih usluga pa je sadržaj izbrisan.
Napomena: pravila o neaktivnosti i prekoračenju kvote za pohranu primijenit će se samo na privatne korisnike Google usluga. Pravila za Google Workspace, G Suite for Education i G Suite za neprofitne organizacije ovaj se put ne mijenjaju i administratori trebaju provjeriti pravila o pohrani povezana s njihovim pretplatama u centru za pomoć za administratore.
Saznajte više o tome kako da vaš račun ostane aktivan
Da biste saznali više o tome kako da ostanete aktivni na tim proizvodima, posjetite ovustranicu centra za pomoć.
Upravitelj neaktivnih računa može vam pomoći s upravljanjem određenim sadržajem i obavijestiti pouzdani kontakt ako prestanete s upotrebom svojeg Google računa tijekom određenog vremenskog razdoblja (između 3 – 18 mjeseci). Napomena: novo pravilo o dvogodišnjoj neaktivnosti primijenit će se neovisno o vašim postavkama Upravitelja neaktivnih računa. Saznajte više o tim promjenama i načinima upravljanja svojim računom ili računom bliske osobe u našem centru za pomoć.
Saznajte kako upravljati svojom pohranom
Saznajte više o pravilima o prekoračenju kvote i što se ubraja u kvotu za pohranu.
Možete upotrebljavati besplatan upravitelj pohrane u aplikaciji Google One i na webu da biste provjerili kako koristite pohranu na svojem Google računu te osloboditi prostor na proizvodima Gmail, Google Drive, i Google Photos.
vaš tim za Google